Visszapillantó 3.

 2009.12.27. 14:42

Lássuk, mely plakátokról érdemes megemlékezni az áprilisi és májusi időszakból.

A Westend divattörténeti fotókiállítást reklámozó plakátja elég érdekesen közelítette meg a korszakok közötti különbséget. Az üljenek a lányok ölébe a lányok megoldásra nyilván sokan felfigyeltek, viszont valószínűleg nem véletlenül, hogy a hirdetés témája, csak egy apró betűs említésből derül ki.

Nagyon szimpatikus kezdeményezés volt a Pedigree Örökbefogadási Programja, melyhez mind illusztrációban, mind a szöveget tekintve egy nagyon megnyerő plakát készült.

Furcsa plakáttal állt elő tavasszal az Országos Mentőszolgálat, mely a szélütés tüneteire, veszélyeire hívja fel a figyelmet. Elég furcsának találom, hogy egy ilyen hirtelen fellépő, gyakran végzetes betegséget így, egy metró aluljáróban elhelyezett plakáton reklámoznak. Nem gondolom, hogy adott helyzetben valakinek ez lenne az első gondolata, hogy a 104-et hívja és sajnos az a tapasztalatom, hogy egy rosszullét esetén embertársainktól sem várhatunk túl sok segítséget.

Az M&Ms celebesített figurái a fárasztó poénjaik ellenére is szerethetőek. A plakátok egyébként jó grafikájúak és határozottan figyelemfelkeltő a színviláguk.



 

 

A Snickers rosszfiús kampánya elég ütősre sikerült.  A magyar közönség számára valószínűleg megérte elővenni a Szupercsapat fenegyerekét, hiszen egy időben nagyon népszerű volt a sorozat. A plakát és a szpotok is egyaránt figyelemfelkeltő alkotás.
 


(Zárójelben jegyezném meg, hogy feltévedtem a Snickers honlapjára, ahol meglepődve tapasztaltam, hogy 18 felettiek számára készült az oldal (a 2001 előtt születettek viszont nem tudnak belépni.))

Az utóbbi időben az egészséges életmód és a táplálkozás egyre jobban a figyelem középpontjába kerül, ami a reklámok, plakátok terén is megmutatkozik. A MédiaUnió színes reklámanyagai mellett a Flóra is egyre komolyabb kampányt folytat a szívbarát margarin népszerűsítésére. 2009-es hirdetéssorozatuk szívillusztrációi igazán ötletesre sikerültek.

A következő részben a nyári plakátokról emlékezek majd meg.

Címkék: flóra szívbarát stroke westend margarin snickers pedigree médiaunió

A bejegyzés trackback címe:

https://grafter.blog.hu/api/trackback/id/tr451630492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2009.12.30. 23:40:00

a Westendes szar, alig veszi észre az ember, és értelme se sok.

Az M&M-s figuráktól rosszul vagyok...annyira faviccek, hogy már fáj..

A Snickers nekem nagyon bejött, de itthon kb 0 volt a nyoma a médiában,senki se írt róla szinte...nem értem,miért nem érdemelt említést se.

A Flórás meg egy csöppet szerencsétlenül az MBT-vel együtt jött ki..
süti beállítások módosítása