Reklámozz hóemberrel!

 2009.02.26. 10:18

Ha már tél és hóesés, nézzünk egy olyan ötletet, amely talán minden idők legolcsóbb, és egyben „legtiszavirágéletűbb” kreatív megoldása, a hóember.

Nem olyan rég a körúton sétálva a képen látható figurára lettem figyelmes. A élelmiszerüzlet vezetője vicces kedvében lehetett, mikor hóemberére pirospöttyös gombokat szerkesztett és talán maga sem tudta, mekkora reklámötlettel állt elő. Valószínűleg aznap reggel nem én voltam az egyetlen, akiben a piros pöttyös gombok azt a feltételes reflexet váltották ki, hogy milyen jó lenne megenni egy túró rudit.

Az időjárásjelentés alapján a módszer kidolgozásával valószínűleg ráérünk jövő télig foglalkozni, addig pedig maradni a jól bevált időjárásálló (drei wetter taft) megoldásoknál, de a világ hóbiztosabb területein érdemes lenne kipróbálni a hatékonyságát.


A recept alapvetően egyszerű :-) . Várd ki még nagyon hideg lesz és leesik a hó, végy egy (látható méretű!) hóembert (vagy akár többet is), helyezd el rajta azt a szimbólumot (ún. ad-linket), amelyről az esetek nagy százalékában az adott termék vagy szolgáltatás jut a közönség (járókelők) eszébe. És indulhat az asszociáció!

Élelmiszerbolt előtt piros pöttyös az igazi, de elképzelem azt a hóembert is, ami a K&H Bank előtt kék alapon narancssárga nyilas sapkában virít. És akkor még nem beszéltünk arról, mi minden mást lehet építeni hóból…
 

Címkék: pirospöttyös adlink

A bejegyzés trackback címe:

https://grafter.blog.hu/api/trackback/id/tr86966971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Palyazzz 2009.02.26. 11:25:56

Igen. Aszem ebben a hóember építés témában még fejlődhet a művész :) de ez csak esztétikai kérdés, reklámnak így is tökéletes lám-lám világhálóra került...

krach 2009.02.26. 13:01:08

Lehetne építeni mondjuk hótehenet és reklámozhatnánk vele Milka csokit :-)

eurOP · http://www.eupalyazat.blog.hu 2009.02.26. 13:43:29

Komoly ez a színekről és jelekről eszedbe jutó termékek reklámkorszaka.

Valóban, ha pirosak a pöttyök, rögtön a túrórudi ugrik be.. (méghozzá a pöttyös, mert ahogy belénkverték azt is tudjuk: e z a z i g a z i,

viszont, ha pl, nem piros, hanem pink színűek lennének a gombok, vajon mi jutna az eszünkbe?

főleg, ha nem függőlegesen, hanem vízszintesen helyeznénk, mondjuk így:

. . . . .

szabad a gazda?!

krach 2009.02.26. 13:51:14

@eurOP: nekem a T-com. De akkor azt úgy lenne érdemes megoldani, hogy a szeme helyére tenni a pöttyöket, Plusz fel lehetne turbózni egy rozzant telefonnal :-)

Kariakiszereticsinit 2009.02.26. 14:51:07

Hmm. Két gondolat motoszkál fejemben. Kopogtatnak kifelé, ki szeretnének szabadulni. Vegyes gondolatok ezek, magam sem tudom eldönteni, hogy pozitív, vagy negatív, úgyhogy döntsétek el Ti. (Azért igyekszem a végére pozitív summázatot adni.)

Én nem BPen lakom, de szeretem azt a várost és nagyon szívesen élnék ott. Gyönyörű épületek és Ő is oda valósi. Talán egyszer majd... Ettől függetlenül azért jártam már ott párszor és ha már körút, akkor határozottan emlékszem, hogy odahugyoznak a kutyák. (Brutálisan hangzik?) Jó. A kutyagumit összeszedik a gazdik (jobb esetben), de a kutyapisit nemigen törölgetik. Erre ráesik a hó ... én hozzá nem nyúlnék! Hogy ezt a havat valaki összegörgeti és egy élelmiszerbolt elé teszi? Olvad a hó, folyik a pisi. Pöttyös gombok? Nekem az étvágyam elmegy, nem gondolok Túró Rudira! Ebből a szempontból antireklámnak tartom a hóembert.

Tudom ez nem volt éppen építő jellegű kritika és akármennyire keresem benne a pozitív gondolatot, én magam sem találom... na de van ám még egy. Negatív az is. Sötét, mintha az éjszakát fekete bársony ölelné. De megígérem, ha elolvasod, a végére, de csakis a végére megérted: pozitív ez a gondolat. Ettől válik bennem ismét minden kiegyensúlyozottá, legalábbis kiegyenlítetté.

A mai rohanó világban az embereknek semmire nincs idejük. Főleg egy élelmiszerboltban. Ott általában megkeseredett, megfáradt, megrogyott zombikkal találkozom. Halottak, de még nem tudják. A lelkük olyan mértékben sekélyesedik a monoton munkakörülményektől, ami gondolkodásra képtelenné teszi őket. A szépség iránti igényét az embernek általában ezeken a helyeken igyekeznek háttérbe szorítani. Minden zsúfolásig termékekkel, minél több áru kiférjen, minél nagyobb profitot termeljen a bolt. Folyamatos árutöltés, pakolás, takarítás, árellenőrzés, pénztárgépkezelés stb. Gondoljátok el, valaki minden nap reggel felkel és odaáll a hentes pult mögé és húst darabol. Hétfőn is és kedden is és szerdán is. Sőt szombaton, mikor mi reggel szunyókálunk. És vasárnap, mikor mi a vasárnapi ebédünket eszegetjük. Sőt jövőre is ezt fogja, sőt az egész életében ezt fogja tenni. Mindezt szerintetek mennyiért? Segítek: havi 75 ezer forintért...Na, ezzel a teherrel a lelkében, amitől a legtöbben megnyomorodnánk valaki képes arra, hogy egy vidám hóembert építsen a bolt elé .... gyerekek le a kalappal. Én tisztelem ezt az embert. A hóemberét pedig így értelmezem: rossz nekem, kilátástalan a helyzetem, de én szarok rá, akkor is vidám és boldog leszek. És bizony megmutatom a világnak, létezik még kedvesség, nem csak az utálat és a szenny.

csintalanka 2009.02.26. 15:04:59

A sálja frankón wcpapírból van? Ez is kiválthatott volna egy feltételes reflexet...

Grafter · http://grafter.blog.hu 2009.02.26. 15:26:17

@csintalanka: Jó a meglátás! Viszont ahhoz még fejleszteni kellene Bp. nyilvános illemhely ellátottságát, különben az ilyen utcai reflexek elég kellemetlen lehetnek :-D
süti beállítások módosítása