Transzvesztita pólóárus

 2009.11.10. 13:18

Legutóbbi metrózásom alkalmával az alábbi plakátra lettem figyelmes.

Nem volt nehéz felfigyelni rá, hiszen a színhasználat egészen egyedi. A neonzöld („videózöld” :-)) színt vegyítették feketével. Ami önmagában nem lenne rossz, hiszen a szöveg így rikít a háttérről, de mindezt megspékelték egy hasonló színű árnyékolással, ami teljesen felesleges, ellenben egyáltalán nem szép.

A legsokkolóbb mégsem ez volt, hanem a plakáton található nő (vagy férfi?) illusztráció.

Összességében semmi bajom a transzvesztitákkal és transzszexuálisokkal, de ezt a megoldást azért picit soknak érzem, olyan mintha az illetővel nem pólót, hanem saját magát árulná, elcseszett erotikus pózban virítva. Ezt még tovább fokozták azzal, hogy a honlap címét az illető mellkasára írták. Ez egy láthatóan női alak esetén jó koncepció, hiszen a tekintet eleve odavonzza, itt azonban az efféle szexuális hívójelek alkalmazása elég furcsán fest és nem is érzem indokoltnak.

A szöveg betűtípusának választása sem túl szerencsés, hiszen a betűk jobbra-balra dőlő törzsvonalai tovább fokozzák a hirdetés komolytalanságát.

A hirdetés alján elhelyezett kivehetetlen formájú, nyílszerű jelnek pedig szerintem semmi értelme, teljesen céltalanul lóg a levegőben.

A plakát egy gyenge kivitelezésű, bevállalós megoldás. Persze, ha mindezzel az egyediséget akarták hangsúlyozni, akkor az sikerült. Pólóvásárlásra viszont egyáltalán nem buzdít.
 

Címkék: póló transzvesztita

A bejegyzés trackback címe:

https://grafter.blog.hu/api/trackback/id/tr601515288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szappan 2009.11.10. 13:35:56

És ha ő nem is ember? Figyelembe véve a bőrszínét, a fején lévő színes hajszerű izét, valamint azt, hogy az ujjával fogat mos, elképzelhető, hogy földönkívüli!!!
Így viszont minden egyértelmű: marslakóval lehet pólót reklámozni

Nukleáris Varangy 2009.11.23. 21:27:17

Arról nem is beszélve hogy a mellkasára nyomott felirat teljesen egyértelműen utómunka. A neonos árnyékolás pedig nem csak hogy fölösleges, hanem még nehezebben olvashatóva teszi a dolgot.

DartagnanX 2009.11.24. 08:37:47

Ha komoly elemzéseket szeretnél írni, akkor miért elemzel ilyen komolytalan bohóchirdetéseket?
Felesleges olyasvalamit boncolgatni, amiről látszik, hogy 0 tudással állították össze. 0 art direkció, 0 kreatív ötlet, 0 normális szöveg.
Nagy jóindulattal nevezhető bevállalósnak. Főleg, hogy reklámban a bevállalós általában pozitív jelzőként használatos.
süti beállítások módosítása