Megasztáros EP-kampány

 2009.04.06. 15:31

Az európai parlamenti választás kampánya kapcsán korábban bemutatott nem túl sikeres „első választó” plakátja után jöjjenek a központi kampányanyag elemei.

A plakátok színeit tekintve a már jól ismert uniós zászló színkombinációja köszön vissza a kék háttéren sárgával megjelenített választási logóval és szlogennel. A „Te dönthetsz! mondat figyelemfelhívó ugyan, de különösebb fantázia nincs benne.

A logó megjelenése ugyanakkor annál izgalmasabb. Biztosan sokan emlékeznek még a magyar családok szombati esti programját biztosító Megasztár produkcióra. Mikor a logót először messziről megpillantottam, egyből az ugrott be, hogy biztosan jön a következő sztár-válogató, közelebbről nézve aztán kiderült, hogy egy egészen más témáról van szó, amelynek megjelenése valljuk be, meglehetősen hasonlít a televíziós műsor vizuális elemeihez.

Bár az EP-kampány kommunikációs tenderét a német Scholz & Friends hálózat nyerte, és a Megasztár produkció ugyancsak egy német tehetségkutató műsor magyarországi franchise-aként működik, feltehetően semmi összefüggés nincs a két csillag között. Ugyanakkor ez a hasonlóság akár még növelheti is a kampány hatékonyságát. Hiszen a megasztár őrület révén a plakát talán olyan potenciális választópolgároknak is felkelti majd az érdeklődését, akik egyébként észre sem vennék.

A kép bal alsó sarokban lévő felirat számomra teljesen logikátlan. Először feltesznek egy kérdést, majd közlik, hogy vegyek részt a választáson. Különösebb koherenciát nem látok a két mondat között. Értem én, hogy az EU minél inkább forszírozza a megújuló energiaforrások használatát, de ez a megoldás így értelmetlen. A kérdésfeltevés alapvetően jó koncepció, mert gondolkodásra sarkall, de ebben az esetben hiányolom a megoldást, a választ.

Lehet, hogy a választáson minden kiderül?

Címkék: kampány politika megasztár logó ep ep választás elsőválasztó

A bejegyzés trackback címe:

https://grafter.blog.hu/api/trackback/id/tr421049724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

joka 2009.04.06. 16:46:45

Én azon sem lepődnék meg, ha ez a két logó egy cégtől származna.

Szappan 2009.04.07. 10:49:16

Az is lehet, hogy itt arra akarnak utalni, hogy mindkét megmérettetésen azonos tehetségek indulnak

Vaandor 2010.01.13. 17:39:47

"Különösebb koherenciát nem látok a két mondat között."

Azt éppen az előző bekezdésben lesajnált "Te dönthetsz!" szlogen adná meg. Csak lehetne kiemeltebb.
süti beállítások módosítása