Sláger, Veled vagyok!

 2009.10.29. 17:14

Október közepén indult a Sláger Rádió új, „Veled vagyok!” üzenetű kampánya, mely a szervezők szerint azt az erőt, értéket kívánja demonstrálni, amelyet a Rádió képvisel mind az előadók, mind a hallgatók oldaláról.

A tegnapi hírek szerint úgy tűnik ez az erő most kevésnek bizonyult. Sőt a nagy lendülettel megindított kampány végül úgy tűnik kidobott pénz lesz, hiszen az ORTT döntésének köszönhetően az ország vezető rádiója november közepétől elhallgat.

A kampány készítésekor valószínűleg nem számítottak arra, hogy mostantól a „Veled vagyok!” a népes hallgatótábor sajnálkozó üzenetének képezi majd domináns részét, ugyanakkor egy ilyen kilátástalan helyzetben is nagyon jól megállja a helyét.

A nagyszabású kampánynak köszönhetően a rádió eleve jobban a figyelem középpontjába került, hiszen lépten nyomon a Sláger plakátjaiba ütközhettünk országszerte. Így részben ennek is köszönhető, hogy a megszüntetés híre feltehetően sokkal nagyobb felháborodást váltott ki a hallgatókból, mint az egyébként történt volna.

A plakát kapcsán két dologra szeretném felhívni a figyelmet:

Maga a megjelenítés szerintem nagyon jó, bár első pillantásra erősen emlékeztetett a Vodafone Valentin-napi becézőversenyének kreatívjára, ahol ugyancsak nagy fehér felületen szerepeltek kézírások. A helyzet itt annyiban más, hogy ezen a plakáton zenészek aláírásával borították be a nagy fehér felületet.

Miután a két hirdetés lényege ugyanaz volt: üzenet, vélemény megosztása (jelen esetben arról, miért szereted a rádiót), még ha valamilyen szempontból koppintásként is hat, talán kreatívabb megoldásnak bizonyult volna egyfajta üzenőfal kialakítása.

A másik észrevételem a kör alakú, piros szegélyes tilalmi vagy korlátozó tábla, amely meglehetősen furán fejezi ki a kampány üzenetét. Persze úgy is meg lehet közelíteni a dolgot, mint a Sláger logójából kiragadott részt. Mindenesetre elég nagy ellentmondást érzek a szöveg és az illusztráció között.

Összességében mégis úgy gondolom, hogy amennyiben a Slágernek sikerül az éterben maradnia, a kampány és a szlogen komoly marketing erővel bírhat.
 

Címkék: kampány rádió veled vagyok sláger

A bejegyzés trackback címe:

https://grafter.blog.hu/api/trackback/id/tr731484469

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nehéz a boldogságtól búcsút venni 2009.10.30. 13:02:26

Van itt bőven hörgés, és szerintem lesz is amíg a pártok döntenek olyan kérdésekről is, mint a rádiófrekvenciák kiosztása. Mi is megmondtuk a magunkét, de szerintem nem szabad sokat foglalkozni ezzel. Ebben országban nincs akarat és szándék, hogy ez me...

Trackback: Megegyeztek 2009.10.29. 18:26:24

Megoldották a médiatörvény anomáliáit, hibáit és tévedéseit. Sikerült felszámolni a működésképtelen és csak kádertemetőnek használt megyéket. Hatékonnyá tették az önkormányzati rendszert. Most már nem lesz 39 fős településnek önkormányzata.   Si...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kom-mentalista 2009.10.29. 17:53:31

Hallgattam reggel a Bumerángot, elég gyászos volt a hangulat. De tuti kitalálnak valamit.

Amúgy már le is mondott az ORTT vezér, úgyhogy alakul a történet.

eurOP · http://www.eupalyazat.blog.hu 2009.10.29. 18:12:39

szerintem egyértelműen a már érezhető (várható) rádiómegszüntetésre épült a kampány, eléggé belátható volt, h ez lesz a frekvencia tender kimenetele, így jó időben elindult a megszüntetést ("betiltást") jelképező tilos táblába épített szolidaritási kampány, h még jobban erősítse a hallgatói tiltakozást. Mert akár tiltakozások, tüntetések is vannak/lesznek az ügyben..

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2009.10.30. 13:16:11

@eurOP: énis így gondolom, már érezték a halál szelét, ezért indult ez a kampány 1hónapja. érdekes, hogy a Danubius nem mozdult rá még a dologra eddig.

én akartam egy flashmobot szervezni a dolog mellett, de aztán úgydöntöttem, nem akarom,hogy sörösüvegdobálás meg tüntetés legyen a dologból...

Szappan 2009.10.30. 14:40:45

@Kontárblog: Nekem nem teljesen tiszta, hogy miért kellene flashmobot vagy akár tüntetést szervezni a két rádió mellett. Honnak tudjuk, hogy a két új nem lesz-e jobb? Megértem, hogy sokan hallgatták a Slágert vagy a Danubiust, de én speciel egyiket sem szerettem, elég gyenge színvonalúnak tartom mindkettőt.
Természetesen én sem értek egyet azzal, ahogy elvesztették a frekvenciájukat, arra viszont már nem emlékszem, hogy anno hogyan kapták meg. Nem hiszem, hogy mögöttük nem állna politikai lobbi, csak minden bizonnyal nagyon legyengült (talán liberálisok??)

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2009.10.30. 19:47:18

@Szappan: én a Danubiuson "kamaszodtam" fel. Nagyon szerettem Vágó Pirost és Jáksót...
süti beállítások módosítása