Az Alfa vegyi fegyvere

 2009.09.18. 16:33

Első látásra eléggé meghökkentőnek találtam az alábbi plakátot és ezzel célt is ért az alkotás.

Valljuk be, azért nem sok olyan ember jár-kel a világban (természetesen a vegyész, illetve orvos szakmát leszámítva), aki meg tudná mondani, mi az adrenalin összegképlete. Megmondom őszintén én sem sokszor gondolkoztam azon, milyen részekből épülnek fel a hormonok. Az Alfa reklám készítői ezért valószínűleg sok embernek tudtak újat mondani.

Maga a márka elnevezése is ötletes, a kivitelezés pedig szerintem igazán figyelemre méltó. Ugyanis az adrenalin hormonnak (egyben ingerületátvivő anyag is) központi szerepe van a szervezet gyors reagálásában például a vészhelyzet vagy stressz esetében. Emelkedése szívfrekvencia és vérnyomás, valamint vércukor emelkedést idéz elő. Ez a hirtelen felpörgés, izgalmi állapot jól párhuzamba vonható egy autó motorjának a felpörgésével.

Mindezt színekben kifejezve jó választásnak tűnik, a vörös szín, illetve a vele kontrasztban lévő fekete és fehér, hiszen jól szimbolizálják az ellentéteket és az abból kitörő feszültséget.
A felirat és a kép középre helyezése pedig tovább fokozza a hatást.

A szöveg áttekinthető, érthető, se nem sok, se nem kevés. Annyit lehetne volna még tökéletesíteni a látványon, hogy az „Alfa Adrenalin” felirat a képlethez képest középre zárják. Jó megoldás az oxigénbe helyezett Alfa jel is, megteremtve ezzel a kapcsolatot a molekula és az autó között. Ennél már csak az lett volna komolyabb (vagy inkább megdöbbentőbb), ha a molekula szerkezetét jelenítik meg.

Összességében szerintem ötletes és látványos megoldás.

De vajon az autó is ennyire jól sikerült?

Címkék: alfa adrenalin romeo

A bejegyzés trackback címe:

https://grafter.blog.hu/api/trackback/id/tr251390985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemzetiszocialista 2009.09.19. 19:07:58

Olasz munka... ennyi.
Másodkézből meg ne próbáld megvenni! Egyébként szép,ízléses darab,ez tényállás.
süti beállítások módosítása