Győzhet a Jobbik?

 2009.06.02. 09:08

Az EP-választások közeledtével egyre nagyobb tömegben zúdulnak ránk mind a plakátokról, mind a TV-spotok vagy vírusvideók révén a pártok  választási üzenetei. Szó esett már eddig az MDF, SZDSZ és MSZP kampányanyagáról. Lássuk most a „nagy mumus”, a Jobbik plakátjait.

Ők azok, akik az LMP-vel karöltve leginkább kihasználják az ingyenesen e célra kihelyezett hirdetési felületeket. És egyben ez az a párt, amely még a legkisebb falvakba is bőséggel juttatott szóróanyagot, plakátot és miegymást. Ilyen szepontból talán a leghatékonyabbnak mondhatók.

Ugyanakkor az is igaz, hogy a nagyobb városokban szinte nem is kellenne magukat népszerűsíteni, hiszen a fent említett három párt bőszen „segíti” a megjelenésüket.

Hosszú ideig a fent látható képpel találkozhattunk csak, amire összességében azt mondom, korrekt kampány anyag. A szlogent tekintve nekem egyből a „Jamaika a jamaikaiaké” nyelvtörő jutott eszembe. Szerintem esetükben egy kevésbé nacionalista megnyilvánulás, mint a „Győzzön a Jobbik!” sokkal jobban adta volna magát.

Egészen múlt hétig azt gondoltam, hogy ez a „szolid portré” lesz a párt egyetlen fegyvere, amíg meg nem pillantottam Árpád atyánkat. Már a 2004-es kettősállampolgárságról szóló szavazáskor is előhozakodtak (pl. MDF, Magyarok Világszövetsége) olyan hazafiasságra hivatkozó kijelentéssel, hogy ha élne Hunyadi vagy Rákóczi, ők is csak vízummal utazhatnának be. Ennek mintájára a Jobbik még messzebbre ment (főleg az időben), hamár árpádsávos zászló, akkor ők egészen Árpádig néztek vissza, az ő szájába adva mondandójukat.

A hirdetésben keretes szerkezetként jelenik meg egy újabb és a régi szlogen. Az „Újra meghódítjuk Európát” kijelentést egy kicsit erősnek és mosolykeltőnek érzem, pláne a vezér-ábrázolással, de legalább ilyen szinten párhuzamot állítottak magával az eseménnyel, ami néhány pártnak egyáltalán nem sikerült. Bár sok összefüggés a két mondat között nincsen. Ami ezen a plakáton nagyon gyengén sikerült, az a két szlogen  közötti rész. A kép melleti szöveg elrendezése nagyon rossz látványt nyújt. Olyan, mintha a kép nagysága miatt nem boldogultak volna a szöveg elhelyezésével.

Összességében ez a hirdetés talán sokakat felháborít, erősnek és ijesztőnek érzik a módszert, én inkább röhejesnek találom.

De ezt döntse el mindenki magának!

Címkék: politika választás árpád jobbik erő új plakát ep

A bejegyzés trackback címe:

https://grafter.blog.hu/api/trackback/id/tr591158302

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Morcogás közügyekben, életforma-jelleggel 2009.06.05. 00:23:24

Haynau és JumurdzsákHa főállású blogger lennék is, még mindig egész hónapra elégséges muníciót adott volna az EP-választást megelőző plakátháború. Parlamenten kívül vagy belül, minden párt meg akarta mutatni, hogy csak ő az üdvözítő, és a matricától óriás…

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.06.03. 10:30:07

Miért is? Engedély nélkül tartott lőfegyvereket és lőszereket foglaltak le a Nógrád megyei Dejtár községben, majd a további házkutatások során Balassagyarmaton és a Pest megyei Bagon is, az eljárásban három férfit őrizetbe vettek. _____ A három férfi egyi…

Trackback: Az én kampányom 2009.06.02. 14:30:29

Csütörtökön Élő Szívdobbanás az Országgyűlés előtt!Többszáz ember részvételével szív jelet alkotunk, és létrehozzuk az élő szívdobbanást.Jelentkezz résztvevőnek! Vagy vállalj el egy "pitvart", és töltsd fel, hozz még 9 embert! Jelentkezni az ep@…

Trackback: Ficere Ödön hírei 2009.06.02. 10:07:24

Szavazz a Szent Családra!Az LMP is érzi azt, amit az MSZP. Valahogyan meg kellene szólítani, a hívő szavazók hatalmas táborát. Az MSZP, az ősi szembenállás okán, nemigen tud direkt üzenetet átjuttatni a templomok vastag falán, így inkább azt sugallja, hog…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

krach 2009.06.02. 09:42:54

Még jó hogy nem az lett a szöveg a Pepsi után szabadon, hogy Helló, Árpi vagyok, szavazz rám!

csintalanka 2009.06.02. 11:04:17

Nem értem miért kell ezt az árpádsávos zászlót eröltetni. Egy ország - egy zászló, nem? Ez csak a különbségeket erősíti, nem az egységet. Mint a Hullám a németeknél www.port.hu/amal/pls/fi/films.film_page?i_film_id=93874

Szappan 2009.06.02. 12:04:05

http://index.hu/belfold/2009/06/02/kik_szavaznak_a_jobbikra/

Ezeknek a plakátoknak őket kell megszólítaniuk és erre a feladatra minden bizonnyal teljes mértékben alkalmasak is

Palyazzz 2009.06.02. 12:13:55

Viszont talán az egyetlen párt aki végre Európát is belekeveri az EP kampányába: "újra meghódítjuk Európát!"

szdsz _vége ... 2009.06.02. 12:56:56

Több közvélemény kutató állítja az MSZP volt szavazói (aktiv-passziv) közül jelentős számban szavaznak a Jobbikra.
Személyes tapasztalataim megerősítik ezt, továbbá azt is hogy aktiv és passziv "liberális" szavazók is szavaznak át a Jobbikra!
(Több vezető liberális politikus ezt meg is erősíti, persze nem a nyílvánosság előtt.)
Kérdeznék most sokan miért szavazna egy liberális szavazó (pl: homoszexuális,lezbikus,drogos stb.) "szélső jobboldali" pártra?
Mert ezen SZDSZ-ből kiábrándult személyeknek elegük lett az SZDSZ nagyon lekopasztott liberalizmusából, a párt korrupt vezetéséből (+7 ker ingatlan panamák,stb), egészségügyi reformból, az ország vagyonának elherdálásából,riogatásból, valamint jelentős sérelem érte cigányok részéről az SZDSZ szavazók igen jelentős részét.
Több területen anarchikus állapotok uralkodnak, amelyet egyetlen felelős liberális sem támogathat.
SZEMÉLYES TAPASZTALATOK ALÁTÁMASZTÁK AZ ELŐBB LEÍRTAKAT!

Potenciális liberális szavazók kb 90 %-a szerint jelenleg van és elég jelentős a cigány rasszizmus Magyarországon.
Magyarán egy cigány származású egyén egy másik egyént (pl:magyart,homoszexuálist,zsidót,stb) faji,vallási vagy szexuális hovatartozása miatt megfélemlít,bántalmaz,megöl, anyagi javait elveszi. (Ez már több mint rasszizmus, ez már fasizmus mivel tömegesen fordul elő és fizikálisan érezhető nap, mint nap! )

SZDSZ szavazó voltam 1990-tól 2006-ig, de már elegem van ebből a pártból, Jobbikra szavazok, mert RENDET KELL TENNI AZ ORSZÁGBAN !

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.06.03. 10:29:38

OFFF
@szdsz _vége ...: Ezt az átlátszó álliberális JOBBIK kampányt mostmár mindenhova be fogod szpemmelni?
ONN
Amikor egy piroslámpánál állva szembesültem ezzel plakáttal, eléggé felháborodtam én is. Rohadtul unom már ezeket a csúsztatásokat, hogy aki nem rájuk szavaz, meg idegesít nyilasok által meggyalázott árpádsávos zászló, az egyben megtagadja a magyarságát és a történelmét is...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.06.03. 10:30:41

Hopp, eggyel több lett az N... Bocs.

aemeek 2009.06.04. 10:42:07

És azt SENKI sem vette észre, hogy, ha a Kriszitina bejut, akkor elmegy az egyetlen ember, akinek pont itthon kéne maradnia ?
süti beállítások módosítása