Gerilla kukások

 2009.04.17. 18:42

Korábban beszámoltam a MédiaUnió nagysikerű, színvonalas kezdeményezéséről, a Nincs de! kampányról és annak utcai hirdetőelemeiről..

A mozgalom legújabb szereplője sokak meglepetésére a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.

A társaság nem is akármilyen megoldást választott. A kifogások hivatalos elszállítójaként, ahogy azt hirdetik magukról, egyrészt saját autóikat felmatricázva, másrészt egy gerillakampány kerében a kukákat teleragasztgatva hívja fel a nagyközönség figyelmét.

Így ütköztem bele én is az ábrán látható hirdetésbe. A dizájn a régi, talán annyi a különbség, hogy még jobban hangsúlyt kap a piros szín, ami jelen esetben ismét a figyelemfelhívás eszközéül szolgál. Így zöld kukákon elhelyezve pedig a már korábban említett piros–zöld kiegészítő színkombináció által alkotott kontraszt révén még inkább szembetűnik az utcán.

„A kifogások hivatalos elszállítója”, illetve a kukákon szereplő „Szemétbe a kifogásokkal” szlogenek viccesek, ötletesek és teljesen jól illeszkednek a kampányhoz. Az értelmüket kevésbé firtatnám, hiszen a kifogások szállítása meglehetősen furcsán hangzik.

Őszintén szólva már az is nagyon nagy eredmény lenne, ha a szemét eltűnne a főváros utcáiról és legalább ilyen szempontból tiszta, egészséges környezetben élhetnénk. Ez persze nem csak a szállítókon, hanem „rajtad (rajtunk) is múlik!”. Így talán ezen a területen is elérhetnénk a nyugat-európai nagyvárosok színvonalát.

Nagyon dicséretesnek tartanám, ha ehhez a kezdeményezéshez csatlakoznának a vidéki közterület-fenntartók és hulladékszállítók is, hiszen ott is van még mit javítani a közterületek tisztaságán.

Sőt, az igazán teljes körű hadművelet az lenne, ha a Csatonázási Művek is csatlakozna a csapathoz. Arra viszont kiváncsi lennék, ők milyen szlogennel állnának elő.
 

Címkék: kampány gerillamarketing civil kuka médiaunió nincsde

A bejegyzés trackback címe:

https://grafter.blog.hu/api/trackback/id/tr671071383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KomMédia 2009.04.17. 19:03:14

Szemétbe a szeméttel! nekem ez is elég lenne

eurOP · http://www.eupalyazat.blog.hu 2009.04.17. 19:05:33

A csatornázási műveknek az lenne, h LE (a budin) a Kifogásokkal! ;)

joka 2009.04.17. 19:11:00

Csatornásokhoz az passzolna még, hogy Dugulj el a kifogásaiddal, vagy inkább ne dugulj el :)

haveavoice · http://www.haveavoice.blog.hu 2009.04.17. 21:19:01

végre egy értelmes, jól átgondolt és jól megvalósított kampány. több ilyen kellene nekünk! és végrevégre igazán jó a kampányhoz tartozó honlap is, nem csak valami 2 gombos alap szar. na ennek örülök csak igazán.

Szappan 2009.04.18. 11:30:44

Ezeket a plakátokat én is láttam a kukákon. Szerintem is tök jók, csak majd ki fogja levakarni őket onnan, ha a szél és az eső majd olvashatatlanná tette?

botranybotrany 2009.08.10. 17:36:35

Elég gyerekes ötlet. De legalább valami...
süti beállítások módosítása