Mi kell a nőknek?

 2009.04.15. 15:34

Több helyen is szembeköszön a városban a Fogyifutamra, vagy Turbó diétára felhívó plakát.
A rózsaszín kislányos indás-virágos dizájnból gyorsan következtethetünk arra, hogy a hirdetés nagy valószínűséggel nőknek szól.

Magyarországon sokan küzdenek súlyfelesleggel. A mozgás helyett inkább választják a koplalást vagy ami még jellemzőbb bedőlnek az újabbnál újabb olyan ajánlatoknak, melyek magas áron ígérnek gyors fogyást. A plakát itt is ígérettel próbálja „fogyasztásra” csábítani a közönséget, mely szerint 2 hét alatt 8 kg-t fogyhat.

Maga a „turbó” kifejezés találó és jól alátámasztja a gyors eredmény reményét. Mindezt jól megerősíti a jobbra dőlő, lendületet sugárzó betűtípus.

Az ígéret mellett a bugyik egyfajta szexuális jelként biztosítják a figyelemfelhívást és annak esélyét, hogy sikeresen eladják az új terméket vagy szolgáltatást. Hiszen melyik nő ne álmodna arról, hogy karcsú alakja legyen? Ráadásul az sem véletlen, hogy a vegyipar csodáit épp a hölgyeknek kívánják eladni. Hiszen sokkal inkább kaphatóak az efféle újdonságok kipróbálására és jobban hisznek az ilyen csodaszerekben.

Az előtte-utána megjelenítés ugyancsak a reménykeltés eszköze és megoldási javaslat a női igények/vágyak kielégítésére. Bár az ábra szempontjából a reklám elsőre kicsit vicces, hiszen a két női alsó mérete között nem látok komolyabb különbséget, inkább a szabása az, ami megkülönbözteti őket, illetve az, hogy divatos és modern viselet, vagy inkább egy konzervatívabb darab. Ezzel a bugyi-koncepcióval ugyanakkor nem feltétlen értek egyet. Úgy gondolom, attól, hogy valaki teltebb alkatú, még ugyanúgy viselhet divatos fehérneműt, mint vékonyabb társai, és ugyanez fordítva is igaz, hiszen bizonyára vannak olyan hölgyek, akik a kényelmesebb, régimódi alsókat részesítik előnyben.

Összességében szerintem célratörő megoldást láthatunk. Egyetlen komoly problémám annyi a hirdetéssel kapcsolatban, hogy számomra nem derül ki, hogy tulajdonképpen mi is a reklám tárgya, mit próbálnak legújabb csodaszerként ránk sózni. Itt egy konkrét szerről vagy egy versenyről van szó. Ez azért nem mindegy!

Addig is várom a véleményeket (nem csak a hölgyekét!), ki melyik fehérnemű mellett teszi le a voksát.

Szóval tanga vagy bugyi?


 

Címkék: turbó diéta bugyi

A bejegyzés trackback címe:

https://grafter.blog.hu/api/trackback/id/tr861066710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szappan 2009.04.15. 16:13:27

ez azért jobban mutat, mint két boxer! még szerencse, hogy nők a célközönség :)

nulacka 2009.04.15. 16:41:44

@Szappan: :) Van azért még ennél is durvább, férfi tanga vs. boxer :)Na az lenne csak igazán durva!

HitElemér · http://www.credithill.eu/ 2009.04.17. 12:33:32

Talán egyikre sincs szükség! Egészséges, olcsó megoldás és még fogyni-hízni sem kell hozzá :D
süti beállítások módosítása