Visszapillantó 4.

 2009.12.28. 15:14

A nyári időszak kihagyhatatlan alkotásai közül szeretnék néhányat bemutatni.

A nyáranta évről évre nagyobb mennyiségben jelennek meg a különböző fesztiválokat hirdető plakátok, számomra mégis a Sziget Fesztivál plakátja szokott a legizgalmasabb lenni. Idén is kíváncsian vártam, mivel rukkolnak elő a szervezők. Miután Kistehén jobban szereti a kistejest és átvonult a tejiparba, és tavaly „a változatosság kedvéért” azt is kiderült ki a király? Itt az idei őrült szlogen: „Elmentek otthonról vagy elmentek otthonról?” A figyelemfelkeltés idén is sikeres volt, az első benyomás pedig erős. Ez hipnotizálos, őrült megjelenítés valószínűleg nem emelte a szülők rendezvénybe vetett bizalmát.

A fesztiválok elengedhetetlen kelléke az ital, melyből 2009 nyarán is jutott bőven a hirdetőplakátokra. Bizonyára mindenki emlékszik a népszerű „Magyarország, én így szeretlek!” mondatra, mely a Soproni szpotját követően számtalan feldolgozásban (tegyük hozzá, hogy ez sem az eredeti volt :-)) jelent meg. A sörgyártó nyárra egy új termékkel, a Szőke ciklonnal állt elő, melynek plakátján, ha már ezt a nevet kapta, lehetett volna valami kreatívabbat is alkotni, így egy egészen szimpla üdítőreklámot kaptunk.

A nyár másik újdonsága a Fütyülős Mézes bodzája volt, melynek plakátját egy nagy káoszként tudnám jellemezni. A piros, illetve lila háttér abszolút figyelemfelhívó, viszont a szöveg betűi teljesen logikátlan kiemelésekkel vannak odahányva a plakátra, ami, ha az alkohol mértékét és hatását hivatott szimbolizálni, akkor rendben van, de egyébként értelmetlen.

A Baba új tusfürdőit népszerűsítő plakátot lehet, hogy trükkösnek, vagy viccesnek szánták, de szerintem kevésbé mondható annak. Én egy kicsit soknak érzem a kitöltetlen teret, illetve hiába kék-fehér a Baba színe, ha valamit fehérrel írunk világoskékre, ráadásul kevésbé tagoljuk, az gyakorlatilag észrevehetetlen marad.

 

A Héra festékek színválasztékát népszerűsítő plakátok egyszerűek és nagyon ötletesek. Hányszor gondoltam már én is, milyen jó lenne, ha bármilyen szín, amit elképzelek, vagy a természetben látok, megjeleníthető lenne, mondjuk a szobám falán. Erre az igényünkre most megoldást kínálnak!

A következő részben az őszi plakátokra tekintünk vissza.

Címkék: fesztivál sziget szőke baba mézes soproni fütyülős ciklon

A bejegyzés trackback címe:

https://grafter.blog.hu/api/trackback/id/tr261645081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2010.01.04. 21:12:54

a festékes nagyon tetszett, de a Baba reklámai nekem nagyon nagyon nem jöttek be...

a Zwackal elfogult vagyok, beleszerettem a cégbe,így távolról. Ahogy végignéztem a különböző márkákat milyen más és más módon kommunikálják...hmm:D
süti beállítások módosítása