Nemzeti akvárium

 2009.10.22. 15:05

A Nemzeti Színház újraértelmező vonulatának egy újabb elemét tekinthetjük meg. Korábban már bemutattam a színház új idényre vonatkozó, meglehetősen taszító bérletakcióját. Most az eddigi hagyományokat követve ismét egy meghökkentő alkotást sikerült produkálni, amely a szöveg és kép kölcsönhatását tekintve erősen geg-szagú.

A darab leírását olvasva aztán magyarázatot kaphatunk arra, miért pont ezt a megjelenítést választották a hirdetéshez. Ennek hiányában viszont teljesen érthetetlen, hogy jönnek a halak Katona József drámájához.

Valószínűleg senkinek sem kell külön bemutatni Bánk bán történetét. De abban teljesen biztos vagyok, hogy senkinek sem mutatták még be olyan feldolgozásban, amely akváriumban játszódik. Ezt figyelembe véve a plakát tulajdonképpen jónak is mondható, hiszen a feldolgozás újszerűségét emeli ki.

A szöveget olvasva először azt gondoltam, egy gyermek előadásról van szó, persze a leírásból kiderült, hogy a junior nemcsak egy könnyebben értelmezhető feldolgozásra utal, hanem a szereplők életkorára is.

Ha önmagában a képet nézzük a színes halacskás akvárium tetszetős és kellően figyelemfelhívó. Amit egyértelműen pozitívumként emelnék ki, a nemzeti színek halak formájában történő megjelenítése, ez ötletes.

Érdekes a betűtípus, illetve betűstílus kiválasztása. A nagy, vékony vonalú, talpatlan betűk jól illenek a vizes háttérhez, lebegő hatásuk miatt, de egyben a műben végigvonuló bizonytalanságot és feszültséget is magukban hordozzák.

A plakát összességében számos kérdést vet fel, valószínűleg sokakat fel is háborít. Számomra mégis pont az értelmetlensége volt az, ami arra ösztönzött, hogy interneten utánanézzek darabnak. Tehát nálam elérte a célját.
 

Címkék: színház nemzeti akvárium junior alföldi bán bánk

A bejegyzés trackback címe:

https://grafter.blog.hu/api/trackback/id/tr201467813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása