„Mindenkit hazahozunk”

 2009.06.30. 09:43

Kis pihenő után folytatódjon a plakátelemzés az időszakhoz illő témákkal. Ha már nyár, akkor jöjjön egy utazási iroda, amely egy egészen új megközelítéssel rukkolt elő.

A fent látható hirdetésben nem öltek különösebb energiát a kép túlbonyolításába. Egyszerűen fogtak egy tengerparti fotót, ráadásul egy olyat, amin nincsenek emberek. Ezáltal még erősebb a kontraszt a szmogos, nyüzsgő város forgataga, valamint a kikapcsolódás és nyugodt pihenés reményével kecsegtető, nyári tengerpart között. Ez még inkább felkelti a járókelő figyelmét és vágyát egy ilyen típusú nyaralásra. Hiszen ha valaki a kombínón nyomorogva vagy a dugóban ülve ingerülten megpillantja ezt a képet, valószínűleg az a gondolata támad, de jó lenne inkább valahol a tengerparton feküdni.

De a plakát különlegessége nem a képben rejlik, sokkal inkább az azon szereplő szövegben: „Mindenkit hazahozunk”. Ezzel kapcsolatban ellentmondásos gondolatok merültek fel bennem. Egyrészt, hogy ilyen rossz híre lehet manapság az utazási irodáknak Magyarországon, hogy ezzel a szöveggel kell eladni az utakat? Másrészt merészségnek érzem, hogy a hazaszállítással reklámozzák magukat, ami nem egy extra szolgáltatás, hanem kötelező feladatuk, amiért egyébként az utazó kemény pénzeket fizet. Ugyanakkor úgy gondolom, hogy az ötlet mégis zseniális.

A szöveg a jó színválasztásnak köszönhetően kiemelt és figyelemfelhívó. A könnyed, talpatlan betűk alkalmazásával pedig humort sugall. Mégis az általuk hirdetett „biztonságot” alátámasztják azzal a baloldalon szereplő üzenettel, hogy a cég immár 40 éve működik (bár jelen gazdasági helyzetben azért ez nem feltétlen jelent garanciát arra, hogy egy hónap múlva is működni fog).

A lap alján található logó ugyancsak ötletes, pedig csak a névben szereplő betűket olvasztották össze, mégis kifejezi a nyaralás, az önfeledt szórakozás hangulatát.

Összességében szerintem jó kis plakátot sikerült összehozni. Ettől függetlenül nekem nem ez lenne az elsődleges szempont a nyaralás kiválasztásánál.
 

Címkék: utazás nyár nyaralás tui hazahozunk

A bejegyzés trackback címe:

https://grafter.blog.hu/api/trackback/id/tr891217159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rá Dios 2009.06.30. 10:09:26

"Azokat is akik nem akarják"
Mint valami Észak-koreai vagy ex-szovjet társasutazásról? :-)

Palyazzz 2009.06.30. 11:29:43

Vicces.. már látom szegény benszülötteket amint tiltakozásuk dacára betuszkolják őket az utazási iroda alkalmazottai a gépre h stimmeljen a létszám ;)
süti beállítások módosítása