K1-es bokszolóval a Jobbik ellen

 2009.05.04. 12:59

Folytatva az európai parlamenti választások kampányanyagának elemezgetését, nézzük az SZDSZ legújabb plakátját, amely minden eddiginél komolyabb vizuális megjelenítést alkalmaz.

Szó volt már korábban a színvilágról és a szlogen tartalmi elemeiről, erről most nem is szeretnék szólni, bár a kék-fehér csíkos megoldás egészen újszerű megközelítés.  Itt azonban sokkal érdekesebbnek találom a „sokkoló képeket” illetve a felkínált választási lehetőséget.

A legújabb közvéleménykutatások alapján, amik, valljuk be ritkán tükrözik reprezentatív módon a valóságot, azt jósolják, hogy az EP-választásokon nagy valószínűséggel 3 párt szerez majd képviselői helyet. A 3-ból 2 hely elég egyértelmű. A 3. viszont a kispártok közötti „harcból” kerülhet ki, ezért szinte egyértelműen adódik, hogy az összehasonlítás eszközét vessék be, ami megfelelő érvekkel nagyon hatékony lehet. Ebben az esetben erről nem vagyok meggyőződve.

Feltételezem elrettentésnek szánták a készítők a K1-es bokszolókra hasonlító, kigyúrt, kopasz fiatalember megjelenítését, aki ugyan nagydarab, szigorú arcú, mégis jámbor tekintettel rendelkezik és őszintén szólva, nem tudom, ki asszociál ebből a Jobbikra. Ebben persze segít az igen csak furcsa kategóriabesorolást jelentő felirat. Szerintem egy magyar gárdás egyenruháról (ahogy egyébként az a másik plakáton szerepel is) előbb beugrik az embereknek, miről is van szó.

Ezzel szemben áll a „megoldást jelentő” 200 001 szabad, demokratát megszemélyesítő, inges fiatalember, aki bármennyire is mosolyog, emelt fejtartásával önteltséget sugároz az arca.

Egy biztos, a plakát egyértelműen figyelemfelkeltő, pláne, aki szereti a bokszot, pankrációt és a hasonló műfajt, valószínűleg, hamar feltűnik számára a hirdetés. Másrészt ezzel lényegében deklarálják, hogy a Jobbik tényleges erővel és eséllyel rendelkezik és tulajdonképpen egy újabb megjelenési felületet biztosítanak így számukra.

De szabad a választás, hogy ki képviselje hazánkat az Európai Parlamentben. Döntsd el Te, melyiküket látnád ott szívesebben!

Címkék: kampány választás szdsz politka ep

A bejegyzés trackback címe:

https://grafter.blog.hu/api/trackback/id/tr431102052

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: GayBears Blog 2009.05.07. 09:59:37

Plakátkiállítás, EP választás 2009.Az szdsz profi ami a kampányokat és a gyűlöletkeltést, uszítást illeti (ezeket profibban műveli már mint a Jobbik vagy a Miép). Legutóbbi kampányában ismét az emberek félelmeire apellál, illetve a félelemkeltéssel próbál…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemuccaszoc 2009.05.04. 15:46:12

Az a baj ezzel, hogy a plakát támadási felületet nyit, sajnos 3. nem lett az lmp.

kom-mentalista 2009.05.04. 16:34:28

Ebből is látszik, hogy mennyire rettegnek attól, hogy a Jobbik "hatalmat" szerez, nekik pedig igen jó esélyük van, hogy az EP közelébe se jussanak. Mindenesetre ez a plakát elég durva!

victor vacendak 2009.05.11. 20:50:28

nem vagyok biztos benne, hogy ez tito ortiz...

DartagnanX 2009.05.12. 00:41:16

Hogy egy nyálas, öntelt tüsihajú, késő harmincas éveit taposó fickó képviseljen európában, vagy egy láthatóan izmos, egészséges önbizalomtól és rettenthetetlenségtől kicsattanó, elszánt tekintetű harcos? Nos, nem is tudom.
Ráadásul a harcos csávó úgy tűnik, hogy egyedül van. Ellene pedig a 200001 tüsihajú. :(

Jenecsek Miklós 2009.05.12. 03:31:17

Hogy az izraeli zászlós szadeszos, vagy az Árpád-sávos hazafi? A szadesz már megint nehéz döntés elé állította a magyarokat.:DD

Aradebil 2009.05.12. 08:57:01

2 kék csík közül már csak a sheriff logó hiányzik,szerintem őszre az is belekerül!

Szabó Patrícia 2009.05.12. 16:51:50

budapesti zsidó haverjaik, akik tőlük (is)m kapják a mannát biztosan beszavazzák őket most is, mint eddig tették mindenhova, talán vidéki ember nincs annyira hülye, hogy rájuk szavazna (ugyanis ő láthatatlan a budapesti zsidó társadalom számára), de itt vannak elegen. és utalva egy előző kommentre: izraeli zászló, vagy magyar? nehéz kérdés innen nézve, hallod .)))))

amúgy a kopasz gyerek egész szimpatikus, nem egy sztojka, a méásik meg egy fiatal Tasnádi Péter. tessék választani!

FeketePont 2009.05.26. 10:30:10

Ez a plakát béna és az SZDSZ is elég béna, de az is béna, hogy ezen a forumon mindenki Jobbik szavazó.
süti beállítások módosítása