Ivartalaníts!

 2010.11.22. 17:47

Az egyik Tesco alaksorában lettem figyelmes a Fehérkereszt Állatvédő Liga felhívására, amely szerintem hozzám hasonlóan sok állatbarátnál kiverte a biztosítékot. Persze az első döbbenetem után, amit a szó durvasága és használatának merészsége okozott, arra jutottam, hogy éppen ettől kiváló, figyelemfelkeltő és elgondolkoztató a plakát.

A felhívás komoly etikai kérdéseket vet fel. Bennem például felmerült, hogy nekünk, embereknek vajon jogunk van-e ahhoz, hogy önkényesen rendelkezzünk házi kedvencünk fajfenntartását illetően. Mégis azt gondolom, hogy talán még mindig jobb megoldás ekkor beavatkoznunk, mint a „feleslegesnek ítélt” kiskutyákat és cicákat kidobni az útszélére, esetleg közvetlenül születés után elpusztítani őket. Ugyanakkor vannak manapság az ivartalanításnál kicsit humánusabb és visszafordíthatóbb eredményt hordozó megoldások is, mint például az állatok számára kifejlesztett fogamzásgátló tabletták, melyek nyilván nagyobb költséget és több odafigyelést igényelnek, mint egy egyszeri beavatkozás. Viszont aki vállalja egy állat gondozását, az vállalja fel az ezzel járó felelősséget is!

Így talán a jövőben nem hallunk majd ennyi hírt arról, hogy az állatmenhelyek szinte kivétel nélkül kapacitásukon felül működnek és altatással kell helyet biztosítani az újonnan érkezőknek. :-(
 

Címkék: ivartalanítás tcr állatvédő fehérkereszt

A bejegyzés trackback címe:

https://grafter.blog.hu/api/trackback/id/tr562465985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása